Főlap cím: 9700 Szombathely, Mártírok tere 2., fszt. 5.
tel.: +36 (30) 927 4949, +36 (94) 340 463
e-mail: info@perfectdental.hu
Kezelések


Szájhigiéniás kezelések

Fogkőeltávolítás

Az optimális szájhigiénia kialakítása és fenntartása elengedhetetlen feltétele az ápolt megjelenésnek, egészséges életnek.

A megfelelő fogmosási technikák és a fogselyem rendszeres használata ellenére is gyakran alakul ki elszíneződés a fogzománcon, és a nehezen hozzáférhető helyeken fogkőlerakódás jelenhet meg.

A fogkő nem más, mint a fogak felszínén található elmeszesedett lerakódás, amely fogkefével, otthoni szájápolás keretében már nem távolítható el. Színe a sárgás-fehértől a feketéig terjedhet, elhelyezkedését tekintve pedig lehet íny alatti, vagy a páciens számára is szembetűnő, íny feletti forma. A fogkő nem pusztán esztétikai problémát jelent, a fogágybetegségek szempontjából is fontos. Az évek során felhalmozódott, el nem távolított fogkő a fog tartószerkezetének pusztulásához és lassan fogelvesztéshez vezethet.

A fogíny- és fogágygyulladások megelőzése és kezelése esetén a legfontosabb a fogíny feletti és fogíny alatti fogkövek rendszeres, gondos eltávolítása.

A kezelés során a fogkövet korszerű ultrahangos depurátorral, a zománc megsértése nélkül, hatékonyan távolítjuk el.

Nátriumkarbonátos fogkőeltávolítás

A fogkő leszedését követően a felszíneket nagynyomású víz és porlasztott só keverékével alaposan és kíméletesen simára polírozzuk. Az eljárás lényege, hogy a frissítő aromával ízesített levegő/bikarbonát keveréket vizes spray formájában a fogfelszínre fúvatjuk. A homokfúvó a fog keményszöveteire ártalmatlan, és rendkívül precízen kiiktat minden felrakódást és elszíneződést, még a hozzáférhetetlen fogközökből is. Az eljárással az olyan külső elszíneződések, melyeket dohány, vörösbor, kávé, tea, vas- vagy nitrát tartalmú orvosságok okoznak, gyorsan és könnyedén eltávolíthatók. Polírozza a fogakat, a kezelés végén tükörsima felületet kapunk.

Szájhigiéniás tanácsadás

A professzionális szájhigiénés kezelést évente 3-4-szer, de minimum kétszer javasolt igénybevenni, annak érdekében, hogy fogazatunk és a fogágy épsége, egészsége megmaradjon.

A rendszeres, fogorvosi rendelőben különböző kézi és gépi úton végzett tisztításokkal érhető csak el, hogy olyan sima, száz százalékig lepedék- és fogkőmentes fogfelületeket kapjunk, amit már a páciens otthoni fogmosással is fenn tud tartani. 

A pácienseinket szájhigiénés tanácsokkal látjuk el. Segítünk a professzionális szájápolás elsajátításában, mely gyakran speciális eszközöket és módszereket igényel.

magyardeutschenglish
Bemutatkozás Rendelő Kezelések Galéria Partnerek Elérhetőségek Lap teteje 2009 © ISIS-Com Kft.és Webmark