Főlap cím: 9700 Szombathely, Mártírok tere 2., fszt. 5.
tel.: +36 (30) 927 4949, +36 (94) 340 463
e-mail: info@perfectdental.hu
Kezelések


Fogkozmetika

Fogfehérítés

Nem olyan fehérek a fogai, mint azt Ön szeretné? Zavarja fogai elszíneződése, melyet kávé, tea vagy a dohányzás okozott? Az idő múlásával az egészséges fogak is elszíneződhetnek, amit a szokványos fogmosással már nem lehet teljesen eltüntetni.

A szép mosoly mögül elővillanó vakító fehér fogak ma már nem csupán a médiasztárok kiváltsága, hanem a mindennapok jólápoltságának szükséges velejárója.

Villogó fogsor, vakító nevetés. A fogfehérítés napjainkban bárki számára elérhető kozmetikai beavatkozás. Hogy valaki a jelenlegi fogszínénél világosabb árnyalatot szeretne, nem elsősorban gyógyászati, hanem esztétikai feladat. Az alapos fogmosás vagy a rendszeres fogászati ellenőrzés az egészséges fogsor megőrzését szolgálja, a fogfehérítés pedig egy újabb lehetőség az előnyösebb a megjelenéshez.

Ma már többfajta eljárás létezik a fogsor fehérítésére, s egyik sem káros a fog szerkezetére Bármelyiket is választja a páciens, az első lépés minden esetben a szuvas fogak rendbetétele, vagy az esetleges ínygyulladás kezelése. Az orvosi kontrollt követően kezdődhet csak a fehérítés.

Fogékszerek

A fogékszerek használata, a fogak díszítése korántsem újszerű szokás, már a régmúltból is vannak róla ismereteink: többek között egyiptomi sírokban is találtak drágakővel díszített fogakat, amelyek nagy valószínűséggel esztétikai és gazdagságot sugárzó, hovatartozást mutató, a megjelenést egyedivé tevő célból készültek.

Az utóbbi időben - főleg a fiatalok - ismét felfedezték a fogak díszítését és új divatot teremtve a fogékszerek legkülönbözöbb változatait viselik.

Múló hóbort, vagy klasszikussá váló esztétikai fogászati trend? Az idő majd megadja a választ a kérdésre, egy biztos, a fiatalok körében egyre népszerűbb a csillogó kis fogékszer, melyet általában a felső kismetszőfogakon vagy a szemfogakon viselnek.

A fogékszer felhelyezése néhány évvel ezelőtt még akár fél óráig is eltarthatott - s az eljárás során a fogzománc letisztításához maró gélt is használtak -, addig mára jócskán lerövidült, s leegyszerűsödött ez a veszélytelen esztétikai fogászati eljárás. A műveletet csak fogorvos végezheti el – otthon ne is próbálkozzunk –, aki egy egészségre ártalmatlan speciális ragasztóval rögzíti a szennyeződésmentes fogra a kiválasztott ékszert. A mindössze három-öt percig tartó beavatkozás semmilyen formában nem károsítja a fogzománcot. A művelet nem igényel különösebb fogászati előkészítést, fúrás- és fájdalommentes, viszont előtte ajánlott egy fogfehérítő eljárás, hiszen a csillogó kis fogékszer csak hibátlan, hófehér fogakon mutat igazán jól.

Ha viselője megunta a fogékszert, bármikor levetetheti, vagy újra cseréltetheti. A fogékszer az evést, ivást, fogmosást nem akadályozza, viselőjének dekoratív mosolyt kölcsönöz.

magyardeutschenglish
Bemutatkozás Rendelő Kezelések Galéria Partnerek Elérhetőségek Lap teteje 2009 © ISIS-Com Kft.és Webmark