Főlap cím: 9700 Szombathely, Mártírok tere 2., fszt. 5.
tel.: +36 (30) 927 4949, +36 (94) 340 463
e-mail: info@perfectdental.hu
Kezelések


Fogtömések

Esztétikus tömések

A szuvasodás, illetve egyéb okok miatt sérült fogak leggyakoribb helyreállító kezelése az esztétikus fogtömés.

A tömés feladata a szuvasság által roncsolt foganyag eltávolítását követően a hiányzó rész pótlása. Célja a fog rágóképességének és esztétikai megjelenésének helyreállítása.

A tömések kisebb vagy közepes szuvasodások ellátására használhatók, első és rágófogakon egyaránt. A metsző- és szemfogak élének pótlására, és a fognyaki kopások lezárására szintén töméseket készítünk.

Évekkel ezelőtt a fogterápiás lehetőségek nagyon szerények voltak és leggyakrabban amalgám fogtömések készültek. Az amalgám fogtömés hosszú évtizedeken keresztül jó megoldásnak bizonyult, de napjaink esztétikai elvárásainak messze nem felel meg.

Az amalgám mindamellett, hogy egyáltalán nem esztétikus, egészségre ártalmatlan mivoltát is rendszeresen megkérdőjelezik.

Érthető, hogy a mai modern kor embere már nem éri be szürke színű fogtömésekkel, és biztos szeretne lenni abban, hogy egészségére nem káros az elkészített fogtömés.

Az esztétikai fogászat egyre kevesebb fémet használ. A tömések anyaga ma már porcelán vagy műgyanta bázisú anyag, melyekből a fog színével harmonizáló, hosszú távon jól funkcionáló tömés készíthető.

A szürkésfekete amalgám már a múlté. Esztétikus anyagokkal tökéletesen kiváltható, tartós, szép tömés, vagy felépítés készíthető.

Az esztétikus tömés segítségével — mint a neve is mutatja —, tökéletes kozmetikai eredmény érhető el. Az esztétikus tömőanyagok különböző színárnyalatokban kerülnek forgalomba, a fogorvos színskála segítségével választja ki a páciens számára megfelelő színt.

A legújabb tömőanyagok egy-egy fogszín kialakításához több árnyalat egyidejű felhasználását teszik lehetővé. Az orvos a különböző árnyalatokat rétegenként viszi fel a fog felszínére.

Így érhető el az eredeti fog színéhez harmónikusan illeszkedő tömés, vagy fogfelépítés.

Az anyag megkeményedését fotopolimerizációs lámpa segítségével érjük el. Az így elkészült tömés azonnal terhelhető, használható.

Manapság nagyon fontos szerepet játszik életünkben, hogy minél hibátlanabbnak, erősebbnek és szebbnek mutassuk magunkat, a mosoly reklámmá vált. Ha a sötét, sokszor szuvasodásnak tűnő régi töméseket esztétikus, fogszínű, szinte láthatatlan tömésekre cseréltetjük, ápoltság és egészség sugárzik mosolyunkról.

Betétek / inlay-ek

Inlay

pd_kezelesek_arany_inlayek_1.jpgA hagyományos tömés helyett lehetőség van előzetesen elkészített betétet előállítani.

A betét olyan tömés, amelyet a fogtechnikus készít az előkészített üregről vett lenyomat alapján. Szilárd állapotban kerül az üregbe, és ott ragasztással rögzítjük. A betéttel kiterjedt foghiányt pótolhatunk.

A tömésekkel szemben számos előnye van mind esztétikailag, mind funkcióját tekintve. Élettartama jóval hosszabb, mint a töméseké.

Az inlay/onlay — más szóval betét — a tömések egyik fajtája, melyet lenyomat alapján a fogtechnikai laboratórium készít el,

A betétek a rágófogak kezelésében kitűnő megoldást nyújtanak a hiányzó fogrész kiegészítésére, a fogak szépítésére. Alkalmazásukkal élethűen utánozható bármilyen fog színárnyalata, egyéni színezettsége, így mosolya harmonikussá, kellemessé válik.

Alapanyagát tekintve készülhet aranyból, porcelánból és kemény műanyagból.

Az arany inlay

pd_kezelesek_arany_inlayek_2.jpgSokan vélik, hogy a legjobb fogtömés. Az aranyat lehelet vékonyan lehet felfektetni, így optimális zárás érhető el. Az arany maga nagyon szövetbarát, a szervezetünk által tolerált anyag.

Az arany nemcsak időtlenül elegáns anyag, hanem olyan anyag, amelynek pontos megmunkálását a fogtechnikus részleteiben meg tudja valósítani.

Amennyiben Önnek a tömés élettartama a legfontosabb, akkor arany inlay-t kell választania.

Kerámia inlay-ek

pd_kezelesek_keramia_inlayek.jpgA kerámia inlay, kétségtelenül esztétikailag a legszebb alternatíva az oldalsó fogterületeken az amalgám helyett. Mivel az esztétikum az Ön szempontjából az első helyen van, a kerámia inlay a helyes megoldás. A porcelán anyaga az, ami a szín és a transzparencia (áttetszőség) szempontjából ezeknek megfelel.. Kétségtelenül a porcelán inlay az amalgám tömések legszebb alternatívája.

Belle-Glass inlay

A fogtechnikai labor készítette kemény műanyag tömés behelyezése az amalgám tömés jutányos alternatívája. A képlékeny műanyagokkal ellentétben, amelyek közvetlenül a beteg szájában kerülnek bedolgozásra, a labor készítette inlay-k anyaga, a keményedéstől függő zsugorodása miatt kiegyensúlyozottabb. A műanyag inlay-k kiválóan illeszkednek a természetes fogszínhez és jó, esztétikus eredményt érnek el.

magyardeutschenglish
Bemutatkozás Rendelő Kezelések Galéria Partnerek Elérhetőségek Lap teteje 2009 © ISIS-Com Kft.és Webmark